Polygraph

מהו פירוק שיתוף בדירה שהתקבלה בירושה?

מהו פירוק שיתוף בדירה שהתקבלה בירושה?

קורה לא פעם כי יורשים מבקשים לבצע 'פירוק שותפות בין יורשים'. מדובר בהליך נפוץ מאוד היות והיורשים שאינם מצליחים להגיע להסכמה משותפת לא יכולים כלל ליהנות מנכס הירושה.

חשוב לדעת כי בכל מה שקשור לנושא של פירוק שיתוף בדירת ירושה, ישנה בעייתיות רבה. אחת הבעיות הנפוצות היא הטענה של דיירות מוגנת אשר היא טענת האח שהתגורר עם ההורים עד למותם. ננסה לבדוק את הנושא של דירת ירושה וכיצד ניתן לממש את הנכס וליהנות ממנה גם במקרים אשר בהם ישנם חילוקי דעות בין היורשים.

פירוק שיתוף במקרקעין – מה זה אומר?

למעשה המושג של פירוק שיתוף מקרקעין זוהי הגדרה להליך משפטי אשר המטרה שלו היא למעשה מימוש ההנאה של כל השותפים במקרקעין. כך זה במקרים אשר בהם התקבלה דירת ירושה וישנם שותפים לירושה, האחים כולם לא יכולים ליהנות בפועל מהנכס עד שהם ימכרו אותו. במקרים רבים תתעורר מחלוקת מה יהיה הכי רווחי לעשות עם הנכס. האם להשכיר אותו, האם למכור אותו או לחילופין, אולי לגור בו ולחסוך דמי שכירות עבור נכסים אחרים.

כאן יש כמובן הרבה מאוד אפשרויות וכמה וכמה דרכים איך וכיצד לפתור את הקונפליקט. הבעיה היא שככל שירבו היורשים וירבו הנפשות הפועלות, הרי שחילוקי הדעות אף הן תהיינה רבות יותר.

אז אפשר לומר כי דרך המלך היא להגיע להסכם בין היורשים אשר הוא יוביל לחלוקה של כל הנכסים בצורה מאוזנת של נכס נגד נכס. באופן כזה אין שותפות כלל בין היורשים. ישנה גם אפשרות לפנות לצורך כך אל איש מקצוע חיצוני אשר הוא ינהל את כל הנושא. הוא מכונה מנהל עיזבון. מנגד, ישנם מקרים רבים אשר בהם מדובר יהיה בנכס בודד, או שהאחים היורשים מסרבים להגיע להסכמים כלשהם, או אז נוצרת שותפות בנכס.

מפרקים את השותפות בנכס

במקרים כאלה אשר בהם נוצר שיתוף בנכס ואין למעשה כל שיתוף פעולה בין היורשים ובעקבות כך אף אחד אינו יכול ליהנות מהנכס, או אז, ההמלצה היא לעשות את פירוק השיתוף בהסכמה. מדובר בפירוק השותפות במקרקעין אותו אפשר יהיה לבצע בסיוע ובליווי מקצועי של עורך דין מתחום הנדל"ן. עו"ד נדל"ן יסייע להוביל את בני המשפחה להגיע למצב של פירוק בהסכמה.

ישנם כמובן מקרים אשר בהם לא מצליחים הצדדים להגיע להסכמה בהליך רגיל, במקרים כאלו יהיה צורך להגיש תביעה לפירוק שותפות במקרקעין שזוהי בקשה של פירוק השותפות בדירת הירושה.

חוק הגנת הדייר

כבר ציינו לעיל את המקרים אשר בהם אחד האחים התגורר עם הוריו עד יום מותם. או אז עשויה להתעורר טענה של האח כי יטען לחוק הגנת הדייר. זה אומר שיש לו זכות דיירות מוגנת ולמעשה אי אפשר להוציא אותו מהדירה.

חשוב לדעת כי כאשר מדובר בנושא של פירוק שותפות בנדל"ן, מצומצמות הזכויות של הדיירות המוגנת וישנה שורה ארוכה של תנאים אשר רק אם אלו מתקיימים, הרי שהאח הטוען לדיירות מוגנת יוכל ליהנות מהזכויות הרלוונטיות.

בכל מקרה, חשוב מאוד לזכור כי בכל מה שקשור לנושא של דירות ירושה, הטוב ביותר הוא לפנות תמיד אל איש מקצוע בתחום הנדל"ן ולא לנסות לפתור את הבעיות באופן עצמאי. ולו רק מהסיבה הפרקטית של שמירה על האחווה והקשר הטוב בין בני המשפחה. משפחות רבות וטובות שחיו היטב, הגיעו למצב של פילוג ומריבה לאחר שנים מלאות אחווה רק בגלל דירת הירושה.

כאשר מפקידים את ההכרעה בידי איש מקצוע החיים יהיו טובים ואיכותיים יותר והחלוקה תתבצע בצורה חוקית והוגנת.

צרו איתנו קשר
לייעוץ ומידע מלאו פרטים ונחזור אליכם

"*" אינדוקטור שדות חובה

בשליחת הפרטים אני מאשר/ת קבלת מידע לטלפון ו/או לאימייל
שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.

כל הזכויות שמורות לדוניץ ושות' משרד עורכי דין | הצהרת נגישות